Bavaria wil veilig bier brouwen

Fusacon trainde Bavaria op het gebied van machineveiligheid!

robot-bavariaBavaria wil veilig bier brouwen.

FUSACON B.V. heeft de technische dienst en projectenafdeling van Bavaria getraint in machineveiligheid.

Van Eijk en collega Dirk van de Bogaart zijn inmiddels een eind gevorderd met het inventariseren van alle gevaren, het verzamelen van documenten en het opstellen van een plan van aanpak voor elke machine of proces. Voordat ze hieraan begonnen, volgden ze samen met alle projectleiders van de verschillende deelproductieprocessen en inkopers een interne cursus over alle ins en outs van CE-markering en de Machinerichtlijn bij Nick de With van Fusacon.

 

"Zo'n cursus is essentieel om de achtergrond te begrijpen en het proces goed aan te pakken", zegt Van Eijk. "De inkopers en projectleiders weten nu precies waarom CE-markering noodzakelijk is. Hierdoor kunnen we, voordat een machine wordt aangekocht, voorkomen dat we belangrijke aspecten vergeten of na aankoop een slag gemist hebben.

Ook machinefabrikanten hebben, zo weten we inmiddels uit ervaring, niet alle wijsheid in pacht. Het maken van afspraken over documenten die moeten worden overgedragen ten behoeve van het Technisch Constructie Dossier (TCD) speelt een belangrijke rol. Afspraken over de inspectie van een machine bij de fabrikant voordat deze op transport gaat, worden door fabrikanten goed ontvangen: voor zowel de fabrikant als Bavaria is dit een win-win-situatie. Gebreken worden bij de fabrikant gecorrigeerd.

Meer hierover kunt u lezen in het artikel uit PT Industrieel Management. Lees meer> 

< terug | afdrukken | tekst | Bavaria wil veilig bier brouwen