Over FUSACON BV

FUSACON BV

FUSACON B.V. is gevestigd in Hagestein en werkt nauw samen met meerdere zelfstandige vakspecialisten. ­FUSACON adviseert in CE-markering, technische machineveiligheid en functionele veilig­heid (PL/SIL). Vaak gebeurt dit in opdracht van industriële ondernemingen.

Toelichting Nick de With: “We geven onafhankelijk en eerlijk advies en staan open voor allerlei technische oplossingen. Dat kan omdat wij niet gebonden zijn aan een productfabrikant. Door onze brede ervaring en grote praktijkkennis, zijn we in staat om niet alleen fouten op te sporen, maar ook voorstellen te doen voor oplossingen. We kunnen meedenken in technische alternatieven. Dat is onze meerwaarde! Als we vroegtijdig bij het ontwerp van een machine worden betrokken, kan de veiligheid tijdig worden geborgd en dat scheelt vrijwel altijd in de kosten.”

Nick de With

Nick de With is eigenlijk al zo’n beetje zijn hele werkzame leven actief in de veiligheid van machines. In 2007 richtte hij FUSACON B.V. (Functional Safety ­Consultants Nederland B.V.) op. De With is sinds maart 2020 geregistreerd als TÜV Functional Safety Expert in Automatisering.

Na de MTS elektrotechniek rondde hij de studie Industriële Automatisering af aan de HTS te Utrecht. Hij werkte vele jaren als Safety adviseur bij diverse bedrijven en begon in 2007 als zelfstandig adviseur. Hij deed in al die jaren uitgebreide ervaring op in heel veel verschillende branches, zoals glas (glasfabriek Royal Leerdam), voeding (Mars, ­Bavaria), chemie (Urenco) en machinebouw. Hij is lid van de normcommissie Elektrische uitrusting van machines. De With geeft diverse trainingen op het gebied van machineveiligheid en functionele veiligheid onder andere voor bedrijven zoals het Nederlands Normalisatie ­Instituut. Verder is Nick redacteur bij het vakblad ­Automatie-PMA.­