‘De waarde van safety’ thema 12e editie Safety Event

‘De waarde van safety’ thema 12e editie Safety Event

Op 30 november 2022 zal in het 1931 Congrescentrum in ’s Hertogenbosch het 12e Safety Event plaatsvinden. Dit jaar is het overkoepelende thema ‘De waarde van safety’. Het Safety Event is al sinds jaar en dag hét platform voor kennisuitwisseling op het gebied van machineveiligheid.

Nick de With is een van de sprekers. Hij geeft een lezing getiteld ‘Wat zijn de wijzigingen in de nieuwe EN 62061:2021 – de SIL-norm voor machines?’

In april 2021 is de 2e editie van IEC 62061 internationaal aangenomen en op 13 maart 2022 is de norm als ‘EN 62061:2021’ geharmoniseerd onder de Machinerichtlijn 2006/42/EG. Hierdoor krijgt een machinefabrikant, bij toepassing van de norm voor haar veiligheidsfuncties, het vermoeden van overeenstemming met de Richtlijn. De norm bevat een groot aantal wijzigingen op het gebied van zowel de hard- als software-eisen en er is aandacht voor de correcte toepassing van hydraulische en/of pneumatische actuatoren. Tijdens de lezing zullen de meest belangrijke wijzigingen worden aangeduid en worden een aantal hardnekkige misverstanden over het gebruik van EN 62061 weggenomen zoals:

  • Kan de nieuwe SIL-norm gebruikt worden bij machines met pneumatische of hydraulische aandrijvingen?
  • Kan SIL gebruikt worden als een Type C-norm alleen de PL-norm noemt?
  • Wat zijn de wijzigingen in de software-eisen in de nieuwe SIL-norm?
  • Welke voordelen kan toepassing van de SIL-norm bieden ten opzichte van de PL-norm?

Kijk voor meer informatie over de rest van het programma op de www.safetyevent.nl.

 

Tags: